Soul Retrieval

In het Sjamanisme kennen we het fenomeen van Soul Retrieval en Soul Loss. Soul retrieval is het terughalen van verloren Zielendelen als er Soul loss (Zielsverlies) heeft plaats gevonden. Zielsverlies kent vele vormen. In de psychologie spreekt men over dissociatie en je zou het ook kunnen zien dat je gewaar zijn ben verloren in opgedane gebeurtenissen. Jouw energie is elders. Je kan hierbij denken aan bijvoorbeeld een dierbare die over gaat waar je nog graag bij bent. Een moeder die vroegtijdig sterft of een opa waar je dol op was als kind. Een stukje van jou reist dan mee met diegene naar de andere kant. Het kan ook zijn dat je je zorgen maakt over een ex partner en een tijdje met hem/ haar meereist.

Zielsverlies vindt ook plaats bij trauma. Een stukje van onszelf dissocieert en vind zijn/ haar heil elders. Omdat het niet veilig voelt. Dit is een vorm van overleving. Het leed is te veel om te dragen en een deel van ons splitst zich af.

Zielsverlies vindt niet altijd plaats bij verdrietige of heftige gebeurtenissen. Het kan ook zijn dat er iets is gebeurd dat zo fijn was, dat je daar nog langer wilde blijven. Zo deed ik eens een Soul Retrieval en het beeld dat ik zag was een kind op een schommel in een grote prachtige tuin. Er stond een hert aan de rand van de tuin en het kind zong voor het hert en er was een hele mooie verbinding. Toen ik dit terugkoppelde aan deze dame, vertelde zij dat dit echt was gebeurd in haar kindertijd. Dit kind was zo gelukkig geweest in dat moment, dat er een deel van haar daar was gebleven. In dat moment in de tijd.

Wat ik ook vaak waarneem is Zielsverlies bij vrouwen die heftige bevallingen hebben gehad. Een deel van hen zwerft nog rond in ziekenhuisgangen en geboortekamers. Het kan ook zijn dat we al met Zielsverlies dit leven binnen stappen. Als er een heftige gebeurtenis in een vorig leven is geweest. In veel van dit soort gevallen, komen we dan ook met bepaalde overtuigingen/ beslissingen dit leven binnen. Ik ontmoet heel wat vrouwen die het moeilijk vinden om helemaal in hun kracht te gaan staan of juist weerstand hebben tegen hun spirituele pad. Regelmatig zie ik dat daar dan een leven aan vooraf is gegaan waarin ze zijn verbrandt als heks of iets anders naars hebben meegemaakt in een vorig leven waardoor zij de beslissing hebben genomen dit pad niet meer te willen bewandelen. Het wantrouwen tussen vrouwen komt hier ook vandaan. Er is zoveel verraad gepleegd ten behoeve van zelfbehoud. Nu is de tijd dat hierin een ander tapijt in wordt geweven om dat vertrouwen weer te herstellen

Zielendelen “verstoppen” zich tussen de werelden. Wat zo’n deel nodig heeft is vergeving, dat het veilig is om terug te keren in volledige acceptatie en de bewustwording dat die gebeurtenis of dat leven voorbij is.

Wat ik ook geloof is dat we op een bepaalde laag altijd heel zijn, waren en zullen zijn. Dat deel van ons dat nooit geboren is en nooit zal sterven, is altijd heel. Het kan niet aangeraakt worden door de tand des tijds. Het blijft in tact, liefdevol en in de perfecte uitlijning met de Bron

Contact

info@shunyata-medicine.nl

06 – 24 90 63 35

Subscribe

* indicates required