Wat de Rite van de Baarmoeder mij heeft gebracht

Wat de Rite mij heeft gebracht

Het is alweer jaren geleden dat ik voor het eerst de Rite van de Baarmoeder ontving. Het was voor mij een eerste stap naar vrouwencirkels. Het voelde laagdrempelig wat het zo toegankelijk maakte om dat veld in te stappen. Het was een kleine cirkel, intiem en waar ik eerder groepen vrouwen uit de weg ging, kon ik heel makkelijk landen. Het voelde fijn om zo met vrouwen samen te zijn, te delen. Het was voor mij de eerste opening om in mijn buik te zakken en naar mijn baarmoeder te luisteren. Toen ik echt ging luisteren voelde ik dat ik moeder wilde worden. Nooit eerder had ik echt stil gestaan bij een kinderwens. Mijn liefdesrelaties hadden nooit de diepte gehad en een kinderwens te kunnen voelen. Ook voelde ik dat ik niet genoeg van mezelf hield om een kindje te kunnen ontvangen en de veilige bedding te geven.

Na die eerste Rite zouden er nog velen volgen want je kan de Rite zo vaak doen als je wilt en elke keer zakte ik dieper in mijn bekken en kon ik steeds meer voelen dat geboorte geven aan leven een reëel verlangen werd. In 2016 mocht ik mijn kindje Luna ontvangen, een naam die zij mij zelf heeft verteld tijdens de zwangerschap. Luna, de maan, zo verbonden met de baarmoeder. Tijdens mijn zwangerschap was er een witte Raaf bij mij en zo kreeg zij de naam Luna Gaia Raven. Bijzonder hoe ik jaren later zelf de naam Moon Crow van mijn Leraar ontving.

Maar terug naar de Rite. Het heeft mij inzicht gegeven in waarom ik zo slecht tegen een opgejaagd gevoel kan dat alles te maken bleek te hebben met hoe ik in de wereld kwam. Het heeft mij waardering gegeven over hoe mijn ouders het hebben gedaan. Waar eerst nog wrok huisde en mij niet altijd gezien en begrepen heb gevoeld, is een gevoel van waardering en eren gekomen. Mijn buik een zachte warme plek waarin ik kan landen en mezelf kan dragen in mijn eigen schoot.

Een plek waar het donker is en waar ik niet alles hoef te weten; het kunnen zijn in niet-weten brengt zoveel rust en dat niet-weten leeft daar, onder in mijn schoot, in donkere wateren verbonden met de wateren van Moeder Aarde en voormoeders en vrouwenlijnen die dit Medicijn dragen. Gedragen worden door een hele lijn aan Female Wisdom en daarnaar terug kunnen keren als ik te veel in mijn hoofd zit en dan weer die bedding voelen en gedragen zijn.

Het heeft mij in verbinding gebracht met de Roos, de Zwaan en de Maan. De beweging van haar fasen te voelen en daarmee diep verbonden te zijn met de eb en vloed die in mijn wateren leven.

De ontroering die ik voel als ik naar andere vrouwen luister. Allemaal een pad waarin we (h)erkenning vinden bij elkaar. Het heft de eenzaamheid op want om een ander te erkennen en bedding te geven, geeft ook begrip en erkenning voor mijn eigen processen.

Wat ik zo mooi vind aan de Rite is de diepgang in eenvoud. Het hoeft allemaal niet ingewikkeld en moeilijk te zijn. Samen komen, delen, luisteren, dragen en gedragen worden. De kracht van de cirkel waarin wij allen gelijk zijn, geen voor en geen achter, geen beter of meer. In de cirkel komen we samen en dragen we het veld van heling en inzicht voor en met elkaar.

En terwijl ik dit schrijf voel ik de warmte in mijn buik. Thuiskomen, Thuis zijn, in mijn eigen schoot.

De Baarmoeder is geen plek om angst en verdriet in vast te houden

De Baarmoeder is een plek voor creatie en geboorte geven aan leven.

Wil jij dit geschenk ook aan jezelf geven, klik dan op deze link https://hipsy.nl/event/59968-rite-van-de-baarmoeder

Contact

info@shunyata-medicine.nl

06 – 24 90 63 35

Subscribe

* indicates required