Wat wil er door jou heen geboren worden?

Het nieuwe jaar is net begonnen. De natuur ligt nog in winterslaap maar we kunnen wel al voelen dat het licht van de Zon langzaam maar zeker aan kracht begint toe te nemen en dat de zaden zich roeren in de Moederschoot. Deze periode markeert zich als de rustperiode na de uitademing van de Aarde, een moment in de tijd om contact te maken met jouw essentie. Alles is nog vormloos, zo ook jouw essentie en in deze vormloosheid begint het allerprilste leven terug te keren.

Afgelopen donderdag was het nieuwe maan in Steenbok, die ons de weg wijst om ons nest in orde te maken en de eerste draden te weven van het fundament waarop wij kunnen verder bouwen in deze cyclus. Ik voel de energie van de Nieuwe Maan omdat ik een kleine beweging in mezelf begin te voelen.

Dit nieuwe begin gaat over hernieuwing waarin vanuit jouw essentie voelbaar wordt wat er door jou heen geboren wil worden. In onze maatschappij is het soms lastig om in afwachting te zijn voor wat er vanuit jouw diepte mag ontstaan. Als ondernemer vind ik dit een moeilijke spagaat, waarin ik voel dat mijn hele systeem nog in het donker wil blijven, in afwachting en rust terwijl onze sociale conditionering er één is van goede voornemens en je agenda kenbaar maken. Rond Imbolc, begin februari, kristalliseert deze impuls, die we nu zachtjes van binnen voelen, uit en komt zij boven de grond om weer zichtbaar te worden.

Januari staat in verbinding met de Berk, vrouwe van het woud, met haar statige zilverwitte bast. Zij is de boom van zuiverheid, wedergeboorte en vernieuwing en wordt vaak in verband gebracht met de maan, maar is ook verbonden met de fysieke wereld, het hiernamaals en de onderwereld. Ze symboliseert het pad waarlangs goddelijke energie tot mensen komt.

Kom tot rust, kom tot jezelf, in het inzicht dat er nieuwe kiemen opgekomen zijn. Vertrouw en geniet van deze stille tijd.

Contact

info@shunyata-medicine.nl

06 – 24 90 63 35

Subscribe

* indicates required

Gratis E- book

X